Apple Watch: Gevaar Voor De Android Smartwatches?

Apple WatchApple heeft zojuist tijdens de jaarlijkse iPhone presentatie de Apple Watch geïntroduceerd. De Apple Watch is de eerste smartwatch van Apple en moet als fitness accessoire en verlengstuk van de iPhone worden gezien. Heeft Apple een perfect product geïntroduceerd of hoeven de fabrikanten van Android smartwatches zich geen zorgen te maken?

De Apple Watch is voorzien van een “digital crown”. Dit is gewoon een knopje aan de zijkant van de smartwatch met een luxe naam. Met dit knopje kan je terug naar Home, inzoomen op kaarten of door de lijst met functies scrollen. De roestvrij stalen smartwatch kan draadloos worden opgeladen en beschikt over een aantal sensoren waardoor de smartwatch als fitness accessoire kan worden gebruikt. Zo kan je bijvoorbeeld je hartslag bijhouden met behulp van de Health-app op de iPhone.

De smartwatch zal in verschillende uitvoeringen op de markt verschijnen, waaronder een lichtere en sterkere uitvoering voor sporters. De polsband komt in verschillende kleuren en verschillende materialen. Zo kan je onder andere kiezen tussen roestvrijstaal of aluminium.

Wij denken dat het een leuke smartwatch is, maar zeker geen smartwatch-killer wat door sommige mensen werd gedacht. Dit komt mede door het “eenvoudige” vierkanten design en doordat de smartwatch alleen functioneert als je ook een iPhone hebt. De Apple Watch komt begin 2015 op de markt voor een adviesprijs vanaf 349 dollar.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.