Eerste Ervaring Samsung Galaxy Alpha

Samsung-Galaxy-AlphaTijdens de IFA beurs was er veel belangstelling voor de Galaxy Note 4, de Galaxy Note 4 Edge en de Galaxy Alpha. De Galaxy Alpha hebben wij even kunnen testen en wij zijn zeer te spreken over deze “premium” smartphone.

We hebben het al redelijk vaak gehad over de Galaxy Alpha, maar hadden het toestel nog nooit in het echt gezien. Gelukkig heeft Samsung besloten om de Galaxy Alpha te tonen op de IFA beurs zodat wij het toestel even konden testen.

Wij zijn zeer tevreden over de totale look en stevigheid van de smartphone. Dankzij de scherpe afrondingen, de metalen randen, de dunne behuizing (6.7mm) en het lichte gewicht (115 gram) voelt de Galaxy Alpha een stuk beter aan dan de Galaxy S5. De smartphone heeft de zelfde ribbeltjes achterkant als de Galaxy S5, maar met een iets ander patroontje. Dit zorgt voor een stevige grip.

Intern is de Galaxy Alpha voorzien van een 4,7 inch display met een resolutie van 720×1280 pixels, een Exynos 5430 octa-core processor met vier 1,8GHz Cortex A15-kernen en vier 1,3GHz Cortex A7-kernen, 2GB werkgeheugen, 32GB opslagruimte dat niet kan worden uitgebreid, een 12 megapixel camera aan de achterkant, een 2,1 megapixel camera aan de voorkant en een 1860mAh accu. Ook is de Galaxy Alpha net als de Galaxy S5 voorzien van een hartslagmeter en een vingerafdrukscanner.

Deze lijst met specificaties maakt het een mooi compleet product. Toch hadden wij liever een iets grotere accu en uitbreidbare opslagruimte gezien. de octa-core processor in combinatie met 2GB werkgeheugen zorg er wel voor dat de smartphone lekker soepel draait. Ook is de 12 megapixel camera ruim voldoende en zijn de ingebouwde sensoren voor de sportievelingen onder ons mooi meegenomen. De resolutie van 720×1280 pixels had misschien iets hoger gemogen, maar ook dit is voor de normale gebruiker ruim voldoende.

De Galaxy Alpha draait op Android 4.4 (KitKat) met Samsung’s eigen TouchWiz interface. Later deze maand zal de smartphone op de markt verschijnen voor een adviesprijs van 599 euro. Wij denken dat deze prijs echter snel zal zakken.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.