Slimme Bril Van Luxottica Komt Begin 2016

Luxottica Intel slimme brilDe Italiaanse brillenfabrikant Luxottica zal begin 2016 een slimme bril op de markt brengen. Dit heeft topman Massimo Vian aan de aandeelhouders verteld.

Luxottica is het moederbedrijf van onder andere Ray Ban, Oakley en Persol. Het Italiaanse bedrijf heeft eind vorig jaar bekend gemaakt dat ze in samenwerking met Intel een slimme bril willen ontwikkelen. De brillen zullen onder andere informatie geven over de huidige locatie en de gezondheid van de drager. Volgens Vian kan de bril samenwerken met mensen door “te kijken, te luisteren en zelfs te praten“.

Luxottica werkt ook samen met Google aan de nieuwe versie van Google Glass. Maar beide brillen zullen niet met elkaar concurreren. Het bedrijf is continue in contact met zowel Intel als Google, aldus Vian.

Over de details van de bril die in samenwerking met Intel wordt gemaakt wil Vian nog niks krijt. “We werken aan sensoren die zaken als temperatuur en locatie kunnen detecteren.” “Intel levert de chips en wij onze merken”, meldt CEO Massimo Vian tegenover persbureau Reuters.

bron [telegraaf]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.