Lenovo Introduceert ChromeCast Concurrent

Lenovo CastDe Chinese fabrikant Lenovo heeft zojuist een nieuwe mediastreamer geïntroduceerd die moet gaan concurreren met de ChromeCast van Google. De zogeheten Lenovo Cast zal in augustus op de markt verschijnen.

De Lenovo Cast heeft een ronde behuizing met een diameter van 7 centimeter en een dikte van 1,5 centimeter. Via de HDMI-poort kan je de Lenovo Cast aansluiten op je televisie en via WiFi kan je draadloos content streamen naar de mediastreamer.

Voor deze draadloze verbinding maakt Lenovo gebruik van zogeheten Miracast, waardoor het mogelijk is om videosignalen te ontvangen en weer te geven op de televisie. Streamen kan vanaf een smartphone, tablet of laptop met Android 4.3 of hoger en Windows 8.1 of hoger. Dankzij Miracast hoeven app-ontwikkelaars geen ondersteuning in te bouwen voor de Lenovo Cast, aangezien Miracast onderdeel is van het besturingssysteem.

Lenovo Cast mediastreamer

Lenovo zal de nieuwe mediastreamer in augustus op de markt brengen voor een adviesprijs van 49 dollar. De prijs is euro’s is nog niet bekend, maar waarschijnlijk zal de adviesprijs net onder de 50 euro komen te liggen.

bron [techzine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.