Google Presenteert Tweede OnHub-router

OnHub Router ASUSGoogle heeft in augustus een indrukwekkende router met Android-app geïntroduceerd, genaamd OnHub. Een opvolger van deze router is echter nu al beschikbaar. De nieuwe OnHub-router is ditmaal gemaakt in samenwerking met ASUS en krijgt in de Verenigde Staten een adviesprijs mee van $219,99.

Google is sinds kort actief op de router markt en werkt hiervoor samen met bestaande routerfabrikanten. Voor de eerste OnHub-router werkte Google samen met TP-Link en voor de tweede OnHub-router heeft Google gekozen voor de Taiwanese fabrikant ASUS. De specificaties van de eerste OnHub en de nieuwe versie verschillen niet veel van elkaar. Wel is er een nieuwe functie toegevoegd, genaamd Wave Control.

De nieuwe OnHub-router heeft ondersteuning voor 802.11 ab/g/n/ac-wifi, Bluetooth Smart Ready, Weave en Zigbee/Thread. Intern vinden we een 1,4 GHz dual-core processor, 1GB werkgeheugen en 4GB opslagruimte. Een nieuwe eigenschap van de OnHub-router is Wave Control. Hierdoor kan de wifi-snelheid worden verhoogd voor een specifiek apparaat, door je hand over de router te bewegen. Ook heeft de software een update gekregen voor betere prestaties. De nieuwe software-update zal ook naar de OnHub router van TP-Link worden uitgerold.

Op dit moment is de nieuwe OnHub-router alleen verkrijgbaar in Canada en de Verenigde Staten, voor een adviesprijs van $219,99. Het is niet bekend vanaf wanneer de router in Europa verkrijgbaar zal zijn.

via [techzine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *