Samsung Gear 360: Samsung Introduceert 360-graden Camera

Samsung-Gear-360Samsung heeft tijdens de Mobile World Congress niet alleen de nieuwe flagship-toestellen geïntroduceerd, maar ook een interessante gadget. De Samsung Gear 360 is namelijk een camera die foto’s en video’s in 360 graden kan opnemen.

De Gear 360 is een cirkelvormige gadget die is voorzien van twee 15 megapixel camera’s. Deze camera’s hebben beide de mogelijkheid om 196-graden-foto’s te maken. Meegeleverde software voor de smartphone kan deze foto’s samenvoegen tot een 360 graden foto of video. De Gear 360 is te bedienen met een smartphone via een Bluetooth-verbinding.

Samsung-Gear-360-camera

De Gear 360 heeft eigen opslagruimte en de mogelijkheid om deze uit te breiden. Via WiFi Direct worden de beelden gestreamd naar een verbonden smartphone, waar ook de afbeeldingen worden verwerkt. Een klein schermpje aan de bovenkant van de Gear 360 toont informatie zoals bijvoorbeeld de resterende opslagruimte.

Momenteel is er alleen ondersteuning voor de Galaxy Note 5, de Galaxy S7-serie en de Galaxy S6-serie. Het apparaatje komt in het tweede kwartaal van 2016 op de markt en krijgt een adviesprijs mee van € 419.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.