LG Introduceert “Deels Modulaire” LG G5

LG G5De Zuid-Koreaanse fabrikant LG heeft tijdens de Mobile World Congress in Barcelona de LG G5 gepresenteerd. De smartphone is opvallend, omdat de smartphone kan worden uitgebreid met extra hardware.

Na vele geruchten over de LG G5, is de smartphone nu officieel aan het publiek getoond. De LG G5 heeft een aantal interessante eigenschappen dat de smartphone erg aantrekkelijk maakt.

Het eerste wat opvalt zijn de twee camera’s aan de achterzijde van de LG G5. Eén heeft een resolutie van 16 megapixels en de andere een resolutie van 8 megapixels. De 16 megapixel camera schiet foto’s met een hoek van van 78 graden, terwijl de 8 megapixel camera foto’s met een 135 graden hoek schiet. Zo kan je als gebruiker er voor kiezen om bepaalde foto’s, van bijvoorbeeld een landschap of groot gebouw, te schieten met een wijdere hoek.

Een tweede interessante eigenschap is de mogelijkheid om extra hardware-modules aan de smartphone toe te voegen. Op dit moment zijn twee modules aangekondigd. De ‘LG Cam Plus’ is een modules die extra knoppen aan de LG G5 toevoegt die voor verschillende camera-functies kunnen worden gebruikt. Ook is de module voorzien van een extra 1200 mAh accu. De tweede module is de ‘Hi-Fi Plus’. Deze modules heeft ondersteuning voor 32-bit 384KHz high-definition audio.

Een derde reden om de LG G5 te kopen is de verwisselbare 2800mAh-accu. Iets dat bij steeds meer toestellen niet meer mogelijk is. De interne specificaties zijn ook niet mis. Zo is de smartphone voorzien van een 5,3 inch display met een resolutie van 2560×1440 pixels, een Snapdragon 820-processor, 4GB werkgeheugen, 32GB opslagruimte dat kan worden uitgebreid met een microSD-kaart, een 8 megapixel selfie-camera en een USB C-poort.

De LG G5 weegt 159 gram, meet 149,4 x 73,9 x 7,7mm en komt op de markt in de kleuren zilver, titan, goud en roze. De smartphone draait op Android 6.0 (Marshmallow) en krijgt een adviesprijs mee van 699 euro. Vanaf maart of april komt de LG G5 in de winkels te liggen.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.