Samsung Chromebook Pro en Chromebook Plus Geïntroduceerd

samsung-chromebook-proSamsung heeft de Chromebook Pro en Chromebook Plus gepresenteerd. De toestellen beschikken onder andere over een toetsenbord, een touchscreen en een drukgevoelige pen.

De Chromebook Pro en de Chromebook Plus beschikken over een 12,3-inch display met een resolutie van 2400 x 1600 pixels en een beeldverhouding van 3:2. Verder zijn de Chromebooks voorzien van 4GB werkgeheugen, 32GB opslagruimte, een toetsenbord met trackpad, een MicroSD-aansluiting en twee USB C-poorten. De Chromebook Pro heeft een Intel Core M3 Processor 6Y30, terwijl de Chromebook Plus beschikt over een OP1, Made for Chromebooks hexa-coreprocessor.

Aan de zijkant zit nog een drukgevoelige pen ingebouwd. Met deze pen kan je bijvoorbeeld beter tekenen. Samsung heeft alvast twee apps voorgeïnstalleerd: Google Keep en Samsung ArtCanvas. Beide laptops meten 280.8 x 221.6 x 12.9/13.9 en wegen 1.08kg.

Chrome OS + Android
Zowel de Chromebook Plus als de Chromebook Pro draaien op Chrome OS, maar hebben ook toegang tot de Google Play Store. Hierdoor is het mogelijk om Android-apps te draaien op de Chromebooks van Samsung. De Chromebook Plus is vanaf februari bij verschillende Amerikaanse retailers verkrijgbaar voor $449. De Chromebook Pro komt pas in de lente op de markt.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.