Google Heeft Android Wear 2.0 Officieel Gelanceerd

LG_Watch_Style_SportGoogle heeft Android Wear 2.0 vandaag officieel gepresenteerd. De nieuwste versie van Android Wear maakt onder andere de Play Store beschikbaar op smartwatches.

Android Wear 2.0 is de grootste update sinds de introductie van Android Wear in 2014. Google bracht in 2016 al een ontwikkelaarsversie van Android Wear 2.0 uit, maar ontwikkelaars waren niet tevreden. Google besloot vervolgens dat applicaties onafhankelijker moeten worden door de Google Play Store beschikbaar te maken in Android Wear. Dit zorgde voor een vertraging, waardoor Android Wear 2.0 pas vandaag officieel is gelanceerd.

Dankzij ondersteuning voor de Play Store hoeven apps niet meer geïnstalleerd te worden via een ‘companion-app’ op een smartphone. Apps kunnen nu rechtstreeks op de smartwatch gedownload en geïnstalleerd worden. Zoeken in de Play Store kan via spraakherkenning, typen, handschrift of een aantal voorgestelde zoektermen.

Android Wear 2.0 is ook voorzien van een nieuwe bediening en Material Design. Het startscherm met drie tabbladen wordt vervangen door een lijst met alle apps die op je smartwatch geïnstalleerd zijn. De contacten, die voorheen in een tabblad stonden, zijn nu terug te vinden in de contacten-app. Vanuit deze app kun je je contacten bellen of berichten sturen.

Ook is de spraakzoekfunctie vervangen door Google Assistant en zijn de notificaties aangepakt. De notificaties zien er strak en modern uit en passen beter bij het Material Design. Verder is de interface geoptimaliseerd voor ronde schermen.

Android Wear 2.0 Play Store

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.