Gebruik smartgadgets voor je smartphone

Gadgets smartphoneMan of vrouw, jong of oud, iedereen gebruikt wel een gadget bij zijn smartphone. De een houdt van gadgets die zijn telefoon uitbreiden, terwijl de andere liever functionele gadgets gebruikt waarmee het toestel beter te bedienen is of beter is beschermd. Er vele verschillende soorten gadgets, hieronder zetten we de handigste en leukste op een rijtje.

Gadgets om je smartphone te bedienen
Er zijn verschillende gadgets om je telefoon mee te bedienen. Dit is vaak handiger en sneller, en soms ook trendy.

Een ´ouderwetse´ hoorn
Vroeger belden we met een hoorn en draaiden we een nummer. Deze ouderwetse manier van bellen is toch nooit helemaal verdwenen. Sterker nog, het wordt langzamerhand juist trendy om weer te bellen met een hoorn.

De iVori is een handset die je kunt gebruiken bij iedere niet al te grote smartphone. De iVori is een combinatie van een houder en een hoorn die je eenvoudig aansluit op je smartphone, zodat je door de hoorn kunt bellen. Als je wordt gebeld, gaat je smartphone af en kun je opnemen door de hoorn van de ‘haak’ te pakken. Als je zelf iemand wilt bellen, voer je gewoon het telefoonnummer in en gebruik je de hoorn om door te spreken. De iVori is een trendy gadget die met zijn strakke design een fraaie aanvulling is in de huiskamer en op kantoor.

De stylus pen
De stylus pen is de ideale gadget om het touchscreen nauwkeurig te bedienen. Een stylus pen heeft een dun rubberen uiteinde, waarmee je het scherm aanstuurt. Omdat dit uiteinde een veel kleiner raakoppervlak heeft dan je vinger kun je je telefoon veel preciezer laten doen wat jij wilt. Een stylus is daarnaast ook nog eens een stijlvolle gadget voor bij je telefoon.

De smartphone handschoen
Een groot probleem is dat je met handschoenen je touchscreen niet kunt bedienen. In de winter kan dit leiden tot onprettige taferelen. Als je van je smartphone gebruik wilt maken in de buitenlucht zul je je handschoenen moeten uittrekken, met alle gevolgen van dien. Gelukkig is de speciale smartphone handschoen ontwikkeld om dit probleem uit de wereld te helpen. Met deze handschoen kun je je telefoon gewoon blijven bedienen. Zo blijven je vingers lekker warm.

Beschermgadgets
Veel mensen gebruiken gadgets om hun telefoon te beschermen tegen schade. Hiermee gaat hun telefoon langer mee en hebben zij er langer plezier van.

Beschermhoesjes
De bekendste beschermgadget is het beschermhoesje. Met een beschermhoes voor je smartphone houd je je toestel veilig. Met een hoesje gaat je telefoon langer mee, omdat hij nu niet zomaar na een val total-loss zal zijn. Smartphones worden steeds geavanceerder, zij zitten vol met de meest moderne techniek. De keerzijde hiervan is dat zij daarmee ook steeds kwetsbaarder zijn geworden. Een grote telefoon zoals de Galaxy Grand kan niet meer zonder de bescherming van een Samsung Galaxy Grand hoesje, maar ook de kleinere modellen, zoals de HTC One Mini kun je het beste beschermen met een HTC One Mini hoesje, om schade te voorkomen..

Een handige gadget is het beschermhoesje waarin een accu zit verborgen. Je telefoon laadt dan automatisch op als hij in het hoesje zit. Zo heb je altijd een extra stukje accu bij je en zal je telefoon minder snel leeg gaan.

Een screenprotector is een andere onmisbare beschermgadget. Hiermee zorg je ervoor dat er geen krassen in het scherm komen, en behoed je het scherm bovendien voor vieze vegen.

Anti-stof plug
Elke smartphone heeft verschillende ingangen zoals de oplaadpoort en de audiopoort. Deze poorten leiden naar de kwetsbare binnenkant van je smartphone. Komt hier stof of water in, dan kan de telefoon van binnenuit beschadigd raken en het systeem gaan haperen.

De anti-stof plug is een handige gadget waarmee je dit voorkomt. Je plugt deze in de poort van je smartphone en hij zorgt ervoor dat deze stofvrij blijft. Een anti-stof plug is daarnaast ook nog eens een hele hippe gadget. Vooral voor kinderen en meiden zijn er veel leuke plugjes die je smartphone helemaal opfleuren.

Gadgets om uit te breiden
Met gadgets kun je meer uit je smartphone halen. Zo maak je bijvoorbeeld een muziekspeler of een navigatiesysteem van je smartphone.

Muziek
Als je met vrienden wilt genieten van muziek of even een video wilt bekijken op je smartphone is de externe speaker een ideale gadget. Een speaker levert een veel zuiverder geluid dan je smartphone zelf, en kan bovendien ook een stuk harder. Een speaker is een onmisbare gadget voor als je een dagje naar het strand of naar het park gaat.

Navigatie
Je kunt je smartphone ook gebruiken als navigatiesysteem. Veel smartphones bieden navigatie-apps die net zo goed zijn als ‘echte’ navigatiesystemen zoals de TomTom. Een ideale gadget om je smartphone ook echt als navigatiesysteem in de auto te gebruiken is de smartphone houder. Hiermee bevestig je de smartphone eenvoudig op de voorruit, zodat je er vanaf de bestuurderspositie goed zicht op hebt,

Ook als je veel fietst kan de navigatie van je smartphone van pas komen. Een fietshouder is dan een handige gadget, waarmee je voorkomt dat je steeds met een losse hand moet fietsen. Je bevestigt de fietshouder eenvoudig op het stuur en kunt je smartphone hier gemakkelijk inklemmen. Verdwalen behoort nu tot het verleden!

Hoe belangrijker smartphones in ons dagelijks leven zullen worden, hoe meer gadgets er ook op de markt zullen worden gebracht om het beste uit onze smartphone te halen, deze beter te bedienen, te verfraaien, of te beschermen. Wat voor gadgets zullen over tien jaar hip zijn?

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.