Vingerafdrukherkenning, is het wel veilig?

fingerprintApple is natuurlijk erg blij met zijn baanbrekende technologie om vingerafdrukken te kunnen herkennen. Het nieuwe biometrische beveiligingssysteem TouchID is nu toegepast op de iPhone 5S en lijkt een handige functie op het eerste gezicht. Echter voor beveiliging is het gebruik van biometrische gegevens niet perse een goed idee.

Want de vingerafdrukherkenning,  hebben als probleem dat ze niet zo veilig zijn als je zou denken. Er zijn natuurlijk een aantal interessante privacy issues. Maar het belangrijkste punt blijft wel dat je je eigen biometrische gegevens moeilijk kan aanpassen. Stel dat een hacker je wachtwoord kraakt, dan verander je je wachtwoord en is het opgelost. Of iemand verliest een bankpas en blokkeert deze direct. Zo houd je het heft in eigen hand. Maar als men je biometrische gegevens als vingerafdruk of DNA van je bezit, dan kan je deze niet aanpassen, wat gevaarlijk kan zijn. Tenminste als de TouchID doorgezet wordt ter verificatie van bijvoorbeeld uw bankgegevens of om te betalen. Een crimineel kan dan vanuit een glas frisdrank je vingerafdruk gaan achterhalen en gaan shoppen.

De Chaos Computer Club (CCC) heeft daarnaast laten zien dat Apple’s nieuwste tool, makkelijk te misleiden is met eenvoudige en alledaagse middelen. De woordvoerder van CCC vind dan ook dat het publiek niet langer voor de gek gehouden moet worden met valse veiligheidsclaims.

Het zal vast niet zo’n vaart lopen met de vingerafdrukherkenning, maar het is wel goed om bewust te zijn wat we ermee willen. En daarnaast kunnen we gewoon blijven vasthouden aan andere vormen van authenticatie.

 

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.