Android-apps Crashen Minder Vaak Dan iOS-apps

ios-android-apps-crash-2Uit een onderzoek van PCMag is gebleken dat iOS-apps vaker crashen dan Android-apps. In de grafieken zien we dat apps op oudere versies van beide besturingssystemen het vaakst crashen en dat applicaties op smartphones minder vaak crashen dan applicaties op tablets.

Android
Zowel op Android KitKat, Android Jelly Bean en Android Ice Cream Sandwich crashen apps ongeveer 0,7 procent van de tijd. Op Android Gingerbread zullen applicaties ongeveer 1,7 procent van de tijd crashen.

iOS
iOS 7.1 apps lopen ongeveer 2,5 procent van de tijd vast terwijl iOS 7.0 apps ongeveer 2,1 procent van de tijd vast lopen.

ios-android-apps-crash

Toestellen
Ook zijn de crash gegevens beschikbaar van individuele toestellen, waaruit is op te maken dat de iPhone 5 apps minder vaak crashen dan apps op de nieuwe iPhone 5s. Ongeveer 1,7 procent van de tijd crashen apps op de iPhone 5 terwijl er 2 procent kans is bij de iPhone 5s en zelfs 2,2 procent kans bij de iPhone 4s. Bij de iOS tablets is de iPad 4 met 2,4 procent kans op een crash de meest stabiele tablet, de iPad 3 en de iPad 2 doen het iets minder goed met 2,5 procent en 2,6 procent kans op een crash.

Bij Android toestellen doet de Samsung Galaxy S4 het erg goed met slechts 0,9 procent kans op een crash. De HTC One en de Galaxy S3 doen het ook goed met slechts 1,2 procent kans. Op de Galaxy Tab 2 (7.0) crashen apps 1,2 procent van de tijd, de Galaxy Tab 2 (10.1) heeft 1,6 procent kans op crashes en de Nexus 7 heeft 1,7 procent kans op een crash.

via [portablegear]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.