Blu-ray speler met Google TV

Nog een mooi stukje techniek die gepresenteerd werd op CES, was een blu-ray speler van Sony die uitgerust is met Google TV. Dus als je een blu-ray film wilt kijken, kun je dit doen via een app binnen de Google TV-interface. Sony heeft ook aangegeven met een mediaspeler te komen op basis van Google TV.

De speler van Sony heeft de typenaam NSZ-GP9 en werkt op basis van de meest recente versie van Google TV, gebaseerd op Android Honeycomb. Via de TV kan de gebruiker niet alleen media bekijken die lokaal opgeslagen is, maar de gebruiker kan ook media van externe contentproviders afspelen.

De Afstandsbediening
De afstandsbediening is een stukje techniek op zich. Naast de gebruikelijke knoppen van een afstandsbediening, is hij ook uitgerust met een touchpad om de Google TV-interface te bedienen. Aan de achterkant van de afstandsbediening  vind men een QWERTY-toetsenbord. Een sensor in de afstandsbediening registreert op welke manier je hem vasthoud, zodat enkel de knoppen die zich op dat moment aan de bovenzijde bevinden functioneren. De afstandsbediening kan ook worden gebruikt d.m.v. stemcommando’s.

Ik wil geen Blu-ray
Dat kan, en voor de mensen die geen Blu-ray willen is er de NSZ-GS7. Dit is een kleine mediaspeler die beschikt over dezelfde mogelijkheden als de hierboven omschreven Blu-ray speler. Behalve natuurlijk de mogelijkheid om Blu-ray af te spelen…

Meer informatie vind je op: Tweakers.net

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.