Marktaandeel Android 4.4 KitKat Nu Op 5,3 Procent

Android-KitKatUit nieuwe cijfers van Google blijkt dat de marktaandeel van Android 4.4 (KitKat) in de afgelopen maanden flink is gestegen. Momenteel draait deze nieuwste versie van Android op 5,3 procent van alle smartphones.

Maandelijks maakt Google de cijfers bekend van de meest gebruikte versies van het Android besturingssysteem. Hieruit is op te maken dat Android 4.2 (Jelly Bean) en Android 4.4 (KitKat) in aantal stijgen terwijl de andere versies dalen of gelijk blijven.

Mede dankzij de nieuwe richtlijnen van Google, dat fabrikanten verplicht om de nieuwste versie van Android te gaan gebruiken op nieuwe toestellen, zal de marktaandeel van Android 4.4 (KitKat) de komende maanden snel gaan stijgen. Zo zal onder andere de lancering van de Samsung Galaxy S5 en de nieuwe HTC One M8 een groot aantal nieuwe Android KitKat gebruikers opleveren. Wel zal het nog een redelijke tijd duren voordat de meeste toestellen zijn voorzien van Android 4.4, omdat de nieuwe richtlijnen nog maar pas zijn ingevoerd.

1-april-Android-Marktaandeel-Cijfers

Momenteel draait Android Jelly Bean (v 4.1, 4.2 en 4.3) op maar liefst 61,4 procent van alle toestellen. 17,8 procent van alle toestellen draaien nog steeds op de drie jaar oude Android 2.3 Gingerbread. Ook Android Ice Cream Sandwich is nog op 14,3 procent van alle toestellen terug te vinden.

via [gsmhelpdesk]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.