Hoe Populair Zijn Tablets Nog Nu Telefoons Zo Groot Zijn?

tabletsBijna elk huishouden heeft wel een tablet in hun bezit. De vele Android-tablets, de iPad en de Windows tablets hebben allemaal verschillende voordelen ten opzichte van een smartphone. De vraag is echter hoe populair de tablets nog zijn nu smartphones steeds groter worden?

Voor een lange tijd werden smartphones steeds kleiner, zodat consumenten de smartphone makkelijk in hun broekzak konden stoppen. De afgelopen jaren willen we echter steeds meer dingen doen op onze smartphone, waardoor fabrikanten juiste steeds grotere smartphones uitbrengen. Denk bijvoorbeeld aan de Samsung Galaxy S6 Edge of de nog grotere Galaxy Note 7. Grote toestellen als de Galaxy Note 7 worden ook wel phablets genoemd, een toestel met een schermformaat tussen de smartphone en tablet in.

Het voordeel van een phablet is het grote scherm en de vaak meegeleverde pen die kan worden gebruikt om op het scherm te schrijven of te tekenen. Deze combinatie maakt het mogelijk om gewone smartphone-taken uit te voeren, maar ook meer zakelijke taken die doorgaans alleen op de tablet of desktop worden uitgevoerd. Hierdoor lijkt de interesse voor reguliere tablets steeds kleiner te worden.

De grotere interesse in phablets heeft een effect op de marktaandeel van tablets. Zo zagen we in de Benelux in het eerste kwartaal van 2016 voor het eerst een afname in marktaandeel. Uit een onderzoek van TNS en Google bleek dat in het eerste kwartaal van dit jaar 34 procent van de bevolking in België een tablet in hun bezit had. Dat is 3 procent minder dan in de zelfde periode in 2015. Vooral bij jongeren is de populariteit van de tablets ingestort.

Het einde van tablets is echter nog lang niet in zicht. Wel doen consumenten steeds langer met hun tablet voordat ze besluiten een nieuwe te kopen, een trend die we niet tegenkomen op de smartphonemarkt.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.