Marktaandeel Android KitKat Gestegen Naar 25%

Android+KitKatUit de Android cijfers die Google maandelijks vrijgeeft is op te maken dat de marktaandeel van Android 4.4 (KitKat) de afgelopen maand flink is gestegen. Op bijna een kwart van alle Android toestellen draait momenteel de nieuwste versie van Android.

Elke maand maakt Google de marktaandeel van de verschillende Android versies bekend. Op deze manier weten ontwikkelaars voor welke Android versie applicaties moeten worden ontwikkeld. Uit deze cijfers blijkt dat de marktaandeel van Android KitKat de afgelopen maand met 5% is gestegen naar een totaal van 24,5%.

september-2014-Android-KitKat

Froyo (Android 2.2) wordt bijna niet meer gebruikt en is op slechts 0,7% van alle Android toestellen te vinden. De marktaandeel van Android 2.3 (Gingerbread) is ook flink gedaald en draait momenteel op 11,4% van alle Android toestellen. Ice Cream Sandwich (Android 4.0) draait nog op 9,6% van alle toestellen en Jelly Bean (Android 4.1, 4.2 en 4.3) is met 53,9% nog steeds de meest gebruikte Android versie.

De marktaandeel van Android KitKat zal naar verwachting steeds sneller groeien, omdat alle nieuwe toestellen van grote fabrikanten standaard met KitKat worden geleverd. Wel is Google van plan om voor het einde van dit jaar een nieuwere versie van Android te lanceren.

bron [Android Developers]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.