Google Presenteert Android N Developer Preview 3

Android N NexusGoogle heeft de nieuwste versie van Android N gepresenteerd. “Developer Preview 3” wordt deze week uitgerold en is beschikbaar voor beta testers en developers.

Google heeft laten weten dat toestellen met Android N automatisch een update naar Developer Preview 3 ontvangen. Versie 3 wordt door Google voor het eerst een officiële bètaversie genoemd, waardoor deze versie stabiel genoeg is om als “daily driver” te gebruiken.

De belangrijkste aanpassing in preview 3 is de VR-modus. De VR-modus optimaliseert Android om een goede virtual reality-ervaring te kunnen aanbieden. Veel verschillende fabrikanten hebben ondersteuning voor deze nieuwe VR-modus, maar op dit moment staan Lenovo en Sony nog niet op de lijst.

Er zijn ook aanpassingen gedaan om Android stabieler en sneller te laten draaien. Zo kunnen applicaties tot maar liefst 75 procent sneller worden installeren, terwijl deze bijna de helft minder opslagruimte in beslag nemen. Android N is ook een stuk energiezuiniger en beschikt over “split-screen”, waardoor je meerdere applicaties naast elkaar kunt draaien en tegelijk kunt gebruiken.

Android N split-screen

Android N Developer Preview 3 is beschikbaar voor de Nexus 6P, Nexus 5X, Nexus 6, Nexus 9, Nexus Player en de Pixel C. Draai je al een oudere Developer Preview van Android N, dan kan je de nieuwe update gewoon via Over-The-Air downloaden. Heb je nog geen Android N, dan kan je je aanmelden voor het bètaprogramma van Google.

via [AP]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.