Android 7.1 (Nougat) Komt Begin December Naar Nexus-toestellen

Android NougatGoogle heeft vorige week Android 7.1 (Nougat) samen met de Pixel en Pixel XL aangekondigd. Google heeft nu aangegeven dat deze nieuwe versie van Android begin december zal worden uitgerold naar verschillende Nexus-toestellen.

Google heeft via een blogpost laten weten dat Android 7.1 (Nougat) zal worden uitgebracht naar de Nexus 5X, Nexus 6, Nexus 6P, Nexus 9, Pixel C, Asus Nexus Player en een aantal Android One apparaten. Einde deze maand zal waarschijnlijk een developer preview worden uitgerold.

Android 7.1 bevat enkele nieuwe features, waaronder Daydream VR-ondersteuning en een nieuw installatieproces voor updates. Beide functies zijn hardware-afhankelijk en zijn alleen beschikbaar voor apparaten die uit de doos met Android 7.1 Nougat worden geleverd.

Android 7.1 komt ook met een api voor snelkoppelingen, waarmee je bepaalde acties sneller kunt uitvoeren in de launcher. Hierdoor hoef je de app niet eerst te openen. Deze functie is vergelijkbaar met “Quick Actions” op iPhones met een drukgevoelig scherm. Gebruikers kunnen de snelkoppelingen openen door vanaf het icoon omhoog te vegen.

Android-7.1-Pixel-launcher

Ontwikkelaars kunnen voortaan ook een ronde icoon toevoegen aan hun applicatie, om zo beter aan te sluiten bij het nieuwe uiterlijk van de Pixel-launcher.

via [techtastic]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.