Ook Intel, Qualcomm en Broadcom Leveren Niet Meer Aan Huawei

HuaweiDe toekomst ziet er niet al te rooskleuriger uit voor de Chinese fabrikant Huawei. Nadat Google eerder deze week besloot om geen Android-licenties meer te geven aan Huawei, zullen Intel, Qualcomm en Broadcom ook geen onderdelen meer leveren aan Huawei.

Huawei krijgt over een aantal maanden geen Android-licenties meer van Google, waardoor de fabrikant niet langer smartphones op de markt kan brengen die toegang hebben tot Google Play Services en Android-updates. Dit besluit komt nadat het Witte Huis in de Verenigde Staten Huawei op een zwarte lijst heeft gezet, waardoor Amerikaanse bedrijven slechts beperkt zaken kunnen doen met de Chinese fabrikant.

Huawei zal mogelijk niet alleen alternatieven moeten vinden op het gebied van software, maar ook op het gebied van hardware. Uit interne berichten blijkt namelijk dat Intel, Qualcomm en Broadcom leveringen aan Huawei tot nader order hebben gestopt. Huawei gebruikt de chips van deze bedrijven in computers, laptops en server hardware. Het stoppen van de samenwerking kan gevolgen hebben voor de uitrol van 5G door Huawei.

De komende maanden zullen we pas echt te weten komen wat de daadwerkelijke gevolgen zullen zijn van het Amerikaanse verbod om zaken te doen met Huawei.

via [droidapp]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.