Android Gaat Batterijniveau Bluetooth-apparaten Tonen

Android GoogleVolgens de laatste geruchten werkt Google aan een functie waarmee Android-gebruikers voortaan het batterijniveau van hun gekoppelde Bluetooth-apparaat kunnen zien op het scherm van hun smartphone.

Ontwikkelaars van het XDA Forum hebben ontdekt dat Google binnen het Android Open Source Project ondersteuning voor “het ophalen van batterijniveau informatie van een verbonden apparaat” heeft toegevoegd.

Veel smartphonegebruikers denken vast dat het tonen van het batterijniveau niks nieuws is, omdat deze functie al aanwezig is op toestellen van fabrikanten als Huawei, LG, Samsung en OnePlus. Deze fabrikanten hebben de functie echter zelf toegevoegd aan hun eigen Android-schil. Google heeft dit nog niet standaard ingebouwd in Android.

Details over de functie zijn nog niet bekend, dus het is nog onduidelijk hoe Google het batterijniveau van Bluetooth-apparaten zal weergeven. Ook weten we niet of Android mogelijk een notificatie zal tonen als de accu van het Bluetooth-apparaat bijna leeg is. Wel weten we dat Bluetooth-apparaten de functie van Google moeten ondersteunen, dus het is goed mogelijk dat Android geen accupercentage van oudere Bluetooth-headsets zal weergeven.

Waarschijnlijk heeft Google besloten om de functie toe te voegen nadat steeds meer fabrikanten besluiten om de 3.5mm headphone-jack niet meer te gebruiken. Hierdoor zijn gebruikers genoodzaakt om een USB-C adaptor of Bluetooth-headset te gebruiken.

via [techzine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.