Nieuwe Ransomeware Versleutelt Bestanden Op Android-toestellen

Android RansomewareBeveiligingsbedrijf ESET heeft een nieuwe ransomeware gevonden op het Android-besturingssysteem. De malware versleutelt de bestanden van Android-gebruikers en verandert de pincode. Pas na een betaling van 45 euro kunnen de gebruikers weer bij hun bestanden.

De malware doet zich voor als Adobe Flash Player en staat niet in de Play Store. Het gaat dus om een losse .APK-file die gebruikers handmatig moeten installeren. Losse APK bestanden worden vooral in China, waar de Play Store niet beschikbaar is, en door mensen die illegale Android-apps willen draaien geïnstalleerd.

Na het installeren van de malafide “Adobe Flash Player” versleutelt de malware het apparaat en worden de bestanden ontoegankelijk gemaakt. Meestal is een reset naar fabrieksinstellingen nodig om weer toegang te krijgen tot de telefoon. Helaas ben je de bestanden op je toestel dan wel kwijt.

Dave Maasland van ESET zegt dat het de eerste keer is dat Android op deze manier succesvol wordt misbruikt. Het is onduidelijk hoeveel mensen door de ransomeware zijn getroffen, maar in Nederland zijn nog geen meldingen binnengekomen.

via [nos]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.