Google Lanceert Android 8.1 Oreo (Go-editie)

Android Go AppsGoogle presenteerde tijdens de Google I/O eerder dit jaar een aangepaste versie van Android, genaamd Android Go. Android Go is onderdeel van Android 8.1 (Oreo) en is speciaal gemaakt voor toestellen met weinig werkgeheugen. Google zal deze variant van Android morgen officieel uitrollen.

Android Go zit ingebakken in Android 8.1 (Oreo) en is speciaal geoptimaliseerd voor toestellen met weinig werkgeheugen. Nu Google is begonnen met de uitrol van de stabiele versie van Android 8.1 (Oreo), krijgen mensen ook toegang tot de Go-editie.

Android Oreo Go is gemaakt voor toestellen met 512MB tot 1GB werkgeheugen. Deze lichtere variant van Android heeft een aangepaste Play Store die geschikte apps aanbeveelt en aangepaste versies van Google-apps, zoals bijvoorbeeld YouTube Go. Apps die draaien op Android Go zullen gemiddeld ongeveer 15 procent sneller zijn en voorgeïnstalleerde apps nemen 50% minder opslagruimte in. Ook zijn er een aantal functies ingeschakeld die moeten helpen bij het besparen van data. De meeste mensen met een budget-toestel hebben namelijk ook een budget-abonnement met een kleine databundel.

Google heeft aangegeven dat de eerste Android Oreo Go-toestellen in de komende maanden op de markt zullen verschijnen.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.