Nokia 3 Slaat Android 7.1.2 Over En Krijgt Gelijk Update Naar Oreo

Nokia 3HMD Global heeft eerder dit jaar aangegeven dat alle Nokia-smartphones een update krijgen naar Android 8.0 (Oreo). De fabrikant heeft nu via Twitter bekend gemaakt dat de Nokia 3 de update naar Android 7.1.2 (Nougat) zal overslaan en gelijk een Oreo-update zal ontvangen.

De Nokia 3 draait op Android 7.1.1 (Nougat), maar Google heeft ook versie 7.1.2 uitgebracht. In Android 7.1.2 (Nougat) zitten echter geen grote veranderingen ten opzichte van Android 7.1.1, waardoor de update minder belangrijk is dan de Oreo-update. Ook kan HMD Global de Oreo-update sneller uitrollen als de fabrikant niet hoeft te werken aan Android 7.1.2. Uiteraard worden de verbeteringen die aanwezig zijn in Android 7.1.2 ook meegenomen in de Android 8.0-update.

De Nokia 3 is een budget-smartphone met een aluminium behuizing, een 5-inch scherm, een MediaTek MT6737-processor, 2GB werkgeheugen, 16GB opslagruimte dat kan worden uitgebreid met een microSD-kaart, een 8 megapixel camera aan de achterkant, een 8 megapixel selfie-camera en een 2650mAh accu. De Nokia 3 heeft een adviesprijs van 149 euro.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *