Google Start Uitrol Beveiligingsupdate Januari Voor Pixel- En Nexus-toestellen

Google-Pixel-2-XL-smartphoneHet is weer het begin van een nieuwe maand, en dus tijd voor een nieuwe beveiligingsupdate van Google. De beveiligingsupdate van januari brengt zoals gewoonlijk weer diverse beveiligingsverbeteringen met zich mee.

Google is begonnen met de uitrol van de nieuwste beveiligingsupdate voor de Pixel- en Nexus-toestellen. Het is echter nog onduidelijk wat de beveiligingsupdate van januari met zich meebrengt, omdat Google het Security Bulletin met het overzicht van de verholpen beveiligingsproblemen nog niet online heeft gezet.

We weten in ieder geval dat de maandelijkse beveiligingsupdate lekken dicht die potentieel gevaar vormen voor Android. Het gaat hierbij zowel om kritieke lekken als de wat kleinere lekken. Door elke maand een update uit te rollen zorgt Google ervoor dat Android altijd up-to-date is als het gaat om het dichten van Android-lekken.

Nadat Google de update heeft uitgerold naar de Pixel- en Nexus-smartphones kunnen andere fabrikanten ook met de beveiligingsupdate aan de slag. Hierdoor kunnen consumenten met een toestel van een andere fabrikant binnenkort ook een update verwachten.

Op dit moment is de update van januari beschikbaar als factory images en OTA-bestanden. Pas later zal de update via Over The Air (OTA) worden uitgerold.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.