Android-automodus Komt Naar Meer Smartphones

Android-AutoDe automodus die Google introduceerde op de Pixel 2 komt naar meer Android-smartphones. De functie kan aan de hand van sensoren, geluiden en bluetooth-verbindingen zien of je in de auto zit. Je kunt vervolgens aangeven of je de autovriendelijke modus Android Auto wilt activeren of de niet storen-stand wilt inschakelen.

Vorig jaar testte Google de automodus al op de Pixel 2 en Pixel 2 XL, maar deze functie komt nu op meer toestellen binnen. Verschillende mensen melden namelijk dat ze een Driving Mode-notificatie ontvangen als ze in de auto stappen. Volgens XDA Developers werkt de functie alleen op toestellen met Android 9.0 (Pie), maar er komen verschillende meldingen binnen van mensen die een toestel met Android 8.0/8.1 (Oreo) hebben.

Om erachter te komen of je in een auto zit zoekt de smartphone naar Bluetooth-verbindingen en luistert het toestel naar geluiden van motoren. Ook worden de versnellingsmeter en de GPS gebruikt. De smartphone zal automatisch een Driving Mode-notificatie tonen wanneer de smartphone denkt dat je in een rijdende auto zit. Je kunt de Driving Mode overigens wel uitschakelen, wat handig is als je een passagier bent.

via [androidplanet]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *