Android 11 Officieel Gelanceerd: Dit Is Er Nieuw

Android-11Google heeft na vele testversies eindelijk de stabiele versie van Android 11 uitgebracht. Android 11 komt als eerste binnen op de Pixel-smartphones van Google. De nieuwste versie van Android brengt een hoop verbeteringen met zich mee.

Android 11 brengt een hoop verbeteringen en nieuwe functies met zich mee. Een van deze nieuwe functies heet Bubbels. Dit zijn meldingen van berichten die op het scherm verschijnen in kleine ‘Bubbles. Wanneer je hierop tikt krijg je een preview van het bericht te zien en kun je hierop reageren zonder de volledige app te openen.

Ook zijn er verbeterde notificaties toegevoegd, waarbij notificaties van berichten-apps gescheiden worden van andere notificaties. Op deze manier krijg je een duidelijker overzicht van al je gesprekken en kun je prioriteit geven aan gesprekken met de belangrijkste mensen.

De nieuwste versie van Android geeft je ook meer controle over je privacy. Zo kun je een app nu eenmalig toestemming geven op bepaalde rechten. Hierdoor zal de app de volgende keer opnieuw toestemming moeten vragen. Als je een bepaalde app maanden lang niet hebt gebruikt reset Android 11 de rechten van die app zodat vergeten applicaties niet ongemerkt bij je bestanden kunnen komen. Wanneer je de app na een lange tijd weer opent moet je de app opnieuw rechten geven.

Een aantal andere toevoegingen zijn een ingebouwde schermopname-functie, mediabediening in de snelle instellingen en ondersteuning voor de draadloze variant van Android Auto. Ook kun je door de power-knop ingedrukt te houden een overzicht openen van al je slimme smarthome-apparaten. Op deze manier kun je alles vanaf één plek bedienen.

De onderstaande video’s tonen de nieuwe Android 11 functies in actie. Fabrikanten zijn druk bezig om de komende maanden een Android 11-update uit te rollen naar de smartphones van het bedrijf.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *