Samsung Domineert Android Markt Met 63%

GALAXY_SIII_2
Uit een onderzoek van Localytics waarbij gekeken is naar 25 miljoen Android-apparaten van oktober tot november 2013, blijkt dat Samsung goed is voor 63% actieve Android toestellen. HTC volgt met slechts 6,5%, LG met 5,9%, Sony met 5,6% en Motorola met slechts 5%. Een totaal van 13,7 gaat naar overige merken. Wel lijkt deze data niet gemeten over de hele wereld, in China bijvoorbeeld zijn hele grote merken zoals Huawei en ZTE, deze merken komen niet in de statistieken voor.

Volgens Localytics zijn de drie populairste Android toestelen ook alle drie van Samsung. De Galaxy S3 alleen al goed voor 15,1%, de Galaxy S4 voor 7,5% en de GalaxyS2 voor 5% Het eerste niet Samsung model staat op nummer acht, dit is de HTC One en heeft slechts 1,3% marktaandeel.

In de Android tablet statistieken zien we soortgelijke nummers. Zo gaan ook hier de eerste twee plaatsen naar Samsung toestellen, de  Galaxy Tab 2 (7 inch) heeft maar liefst 21,8% marktaandeel en de Galaxy Tab 2 (10,1 inch) heeft 16,7%. De derde en vierde plek gaan naar Google en Amazon. De Nexus 7 heeft 15,2% marktaandeel en de Kindle Fire HD 7 9,8%.

Localytics heeft meer details.

via [nutech]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.