Nieuwste distributiecijfers Android toont stijging Jelly Bean

Het is de tijd dat het goed te zien is, hoe de verschillende versies van Android het doen. De cijfers voor Jelly Bean zien er goed uit, want sinds vorige maand is Jelly Beans aandeel verhoogt van 33%  naar 38%. Iedere maand geeft Google de cijfers vrij om ontwikkelaars inzicht te geven in welke Androidversies actief gebruikt worden.

De Ice Cream Sandwich apparaten die onder Jelly Bean zitten zijn gezakt naar 23,3%. Gingerbread blijft daarbij sterk met 34,1%, maar wat wel te zien is dat deze net als eerder begint af te nemen. Het opmerkelijke deze maand is dat Gingerbread nu daadwerkelijk  voorbij is gestreefd door Jelly Bean. Google’s insteek met de nieuwe Android 4.3 is dan ook dat fabrikanten langzaam hun apparaten zullen updaten naar de huidige software die beschikbaar is. Hiervoor moeten op de huidige toestellen in ieder geval Jelly Bean (4.1 en 4.2) zitten om verder te upgraden. Dit verklaart de toename van Jelly Beans aandeel en het beoogde effect, zal zich zeker voortzetten komende maand.

Android-distribution-juli

 

De verschillen tussen Android 2.3 (Gingerbread) en 4.0 (Ice Cream Sandwich) zijn erg groot, daardoor wordt 2.3 als een soort van eindpunt gezien wordt door veel fabrikanten wat betreft platformupgrades. De verschillen tussen Android 4.0 en 4.1 zijn lang niet zo groot, er zijn dan ook weinig toestellen die met Android 4.0 gelanceerd zijn, die geen verdere updates zullen ontvangen. Dit gegeven maakt dat Ice Cream Sandwich waarschijnlijk snel naar de marge wordt gedrukt. En Gingerbread nog zeker een jaar volop te zien zal zijn naast het stijgende Jelly Bean.

 

 

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

1 Reactie

  1. 9 juli 2013

    […] Datum: 09-07-2013Bron: Androidics Het is de tijd dat het goed te zien is, hoe de verschillende versies van Android het doen. De cijfers voor Jelly Bean zien er goed uit, want sinds vorige maand is Jelly Beans aandeel verhoogt van 33%  naar 38%. Iedere maand geeft Google de cijfers vrij om ontwikkelaars inzicht te geven in welke Androidversies actief gebruikt worden. De Ice Cream Sandwich apparaten die onder Jelly Bean zitten zijn gezakt… Lees verder » […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.