Meer Verplichte Google-apps op je Android-toestel

Android Google AppsVolgens gelekte interne documenten zal Google fabrikanten in de toekomst verplichten meer Google-apps te installeren op hun Android smartphones en tablets. Momenteel zijn er negen verplichte Google-apps, maar dit aantal wordt mogelijk verdubbeld.

Uit interne documenten in handen van The Information blijkt dat fabrikanten als Samsung en HTC door Google in de toekomst worden verplicht meer apps en widgets van Google te installeren op hun toestellen, anders krijgen ze geen toegang tot de Google Play Store.

Op de toestellen moeten straks de volgende applicaties zijn geïnstalleerd om toegang te krijgen tot de Play Store. YouTube, Google Maps, Gmail, Chrome, Photos, Drive, Hangouts, Google+, Google Play Music, Google Play Movies, Google Play Books, Google Play Newsstand, Google Play Games, Google Street View, Google Voice Search en Google Calendar.

Op de Nexus-toestellen staan deze applicaties al geïnstalleerd, maar deze toestellen zijn dan ook van Google. Als al deze applicaties straks op bijvoorbeeld Samsung smartphones staan heb je een hele lijst apps van Google en een hele lijst vergelijkbare apps van Samsung. Deze apps zijn allemaal niet te verwijderen en nemen een hoop ruimte in beslag.

In Europa is een onderzoek gestart door de Europese Commissie nadat concurrenten hadden geklaagd dat Google z’n macht hiermee misbruikt. Het is dus mogelijk dat Google wordt tegengehouden, maar dit onderzoek kan nog jaren duren.

via [tabletsmagazine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

1 Reactie

  1. Ben schreef:

    Lekker al die rommel waar je niks aan hebt, ook leuk als je een telefoon hebt met slechts 8 Gb, die is dus gewoon onbruikbaar geworden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.