Nokia Here Maps Eind Dit Jaar Beschikbaar Voor Android

Nokia Here MapsIn een interview met The Next Web heeft Nokia laten weten dat de navigatiedienst Here Maps nog voor het eind van dit jaar beschikbaar zal zijn voor Android en iOS. Here Maps is interessant omdat de navigatie offline te gebruiken is, waardoor je geen data kosten hebt zoals wel het geval is bij online-navigatiediensten Google Maps en Apple Maps.

De smartphone-tak van Nokia is overgenomen door Microsoft, waardoor Nokia alleen nog maar Windows-toestellen maakt. De software-tak van Nokia heeft echter niks met Microsoft te maken en ze zijn dan ook druk bezig met de ontwikkelingen van de navigatie-app Here Maps voor Android en iOS. Nokia heeft eerder dit jaar al een versie van Here Maps beschikbaar gemaakt voor iOS, maar wegens de vele bugs heeft Nokia het weer uit de App Store gehaald.

Here Maps is al beschikbaar voor Windows Phone, maar Nokia wil zich voortaan eerst gaan richten op Android en iOS en dan pas op Windows Phone. Zo heeft Nokia al een deal gesloten dat Here Maps vanaf oktober beschikbaar zal zijn voor Samsung Galaxy-toestellen en een paar maanden laten zal de offline navigatie dienst voor alle Android-gebruikers beschikbaar zijn. Nokia Here Maps is overigens volledig gratis te gebruiken.

Naast de offline Here Maps navigatie-app is Nokia ook begonnen aan een online-browser versie voor computers. Op deze manier wil Nokia ook gaan concurreren met Google Maps.

via [allaboutphones]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *