Nieuwe Google Glass-app Geeft Doven Real-Time Ondertitels

Google-Glass-ondertitelingAmerikaanse onderzoekers hebben een Google Glass applicatie ontwikkeld waarmee het mogelijk is om echte gesprekken in real-time te ondertitelen. De app Captioning on Glass ondersteunt meerdere talen, maar zit nog wel in de bèta-fase.

Captioning on Glass (CoG) maakt het voor doven en slechthorenden mogelijk om op een normale manier een telefoon gesprek te voeren. Dankzij een CoG-app op de Google Glass en een bijbehorende app op de smartphone van de persoon die belt, worden de ingesproken woorden omgezet naar tekst die vervolgens naar de Google Glass gebruiker worden doorgestuurd. Deze gebruiker ziet deze teksten op het schermpje van de Google Glass.

Momenteel is Captioning on Glass not in bèta-fase, waardoor de app nog niet alle teksten kan herkennen. Dit is vooral een probleem bij mensen met een accent of wanneer er in rumoerige ruimte wordt gepraat. De app ondersteunt de talen Engels, Spaans, Frans, Russisch, Koreaans en Japans, maar er wordt gewerkt aan meer talen.

via [computer idee]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.