Uber Haalt Zijn Ontwikkelteam Naar Amsterdam

Uber AmsterdamGister schreven we dat Uber snel groeit en dat de waarde van het bedrijf op ongeveer 40 miljard dollar wordt geschat. Dit is echter geen reden om rustiger aan te doen. Het bedrijf achter de taxiapp heeft namelijk besloten om een internationaal ontwikkelteam te vestigen in Amsterdam.

Het Financieele Dagblad meldt dat Uber vijf app-ontwikkelaars en vijf ontwerpers heeft overgenomen van Moop.me. Dit bedrijf heeft onder andere de Reader-app gebouwd voor het NRC Handelsblad. Moop.me werkt al 5 jaar samen met Uber en heeft onder andere geholpen bij de integratie van de Spotify-functie. Moop.me-oprichter zal het ontwikkelteam van Uber leiden.

De stap om een ontwikkelteam in Europa te plaatsen heeft niks met kostenbesparing te maken, “dan waren we wel naar India gegaan“, zegt Uber-topman Thuan Pham. Wel zal Uber op deze manier een stuk minder om programmeertalent te hoeven concurreren met andere grote techbedrijven in Silicon Valley. Uber verwacht dat het team een hoop programmeertalent uit Europa zal aantrekken en dat het team eind volgend jaar uit zo’n 40 man zal bestaan.

Uber heeft ook aangekondigd dat de taxidienst UberPop zal worden uitbreidt naar Rotterdam en Den haag. UberPop is al beschikbaar in Amsterdam.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.