Opnieuw malware in apps uit Google Play

Google heeft minstens 15 apps uit Google Play gehaald, omdat er meldingen waren gekomen dat er malware in de apps zat.

De apps die door McAfee onderzoeker Carlos Castillo ondekt zijn, zijn apps die zich vermomde als video-spelers die trailers toonde van Androidgames. Op de achtergrond stuurden de applicaties ongevraagd telefoonnummers en unieke identificatiecodes van het geinfecteerde toestel naar een externe server die beheerd wordt door softwareontwikkelaars.

Statistieken van Google gaven aan dat de apps minstens 70.000 keer uit Google Play gedownload zijn, aldus Castillo, die de namen van de applicaties of ontwikkelaars niet naar buiten wilde brengen.

Het is al de tweede keer dat er malware is ondekt in apps, want twee weken geleden vonden onderzoekers kwaadaardige extensies in de Google Chrome Web store, die volledige controle van Facebook-profielen konden krijgen,  Google zei toen dat ze Google Play actief zouden beschermen tegen malware. Google had toen een software (Bouncer) ontwikkeld om apps te scannen.

Een woordvoerder van Google wilde geen commentaar geven.

 

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.