Google Verwijdert Amazon Shopping App uit de Play Store

Amazon Shopping Play StoreGoogle en Amazon zijn het niet altijd met elkaar eens. Zo maakt Amazon gebruik van een aangepaste versie van Android en is de Google Play Store niet beschikbaar voor Amazon toestellen. Dit vindt Google geen probleem, maar dat Amazon een eigen App Store gebruikt om Android apps te verkopen gaat Google iets te ver. Daarom heeft Google besloten om de Amazon Shopping App uit de Play Store te halen.

Google wil graag dat iedere fabrikant gebruik maakt van het Android besturingssysteem. Een fabrikant als Amazon kan dus erg interessant zijn voor Google, ware het niet dat Amazon Android compleet verbouwd waardoor er alleen gebruik kan worden gemaakt van Amazon diensten. Google kan op deze manier dus geen inkomsten genereren uit Amazon gebruikers. Ook wil Amazon met het videoplatform Twitch en een eigen advertentienetwerk nu gaan concurreren met Google en dat is voor Google de druppel. Google zal niet meer helpen met het verspreiden van de Amazon Shopping App, waarmee je naast Amazon artikelen ook Android applicaties kunt aanschaffen.

De reden voor het verwijderen van de Amazon Shopping App heeft te maken met de functie om Android applicaties te kopen. In de voorwaarden van de Play Store staat namelijk dat het aanbieden van apps in een andere applicatiewinkel verboden is.

Amazon heeft al een nieuwe app in de Play Store geplaatst met de naam Amazon Shopping. In de onderstaande afbeelding is te zien dat deze app exact het zelfde is als de verwijderde Amazon Shopping App, behalve dat de eigen Appstore van Amazon er uit is verwijderd.

Amazon Shopping

De reden voor het niet toelaten van andere Applicatie winkels in de Play Store heeft uiteraard te maken met het financieel plaatje, maar ook met de veiligheid van de Android gebruikers. Google heeft namelijk geen controle over de applicaties in andere app-winkels.

bron [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.