Nieuwe Agressieve Android-adware In Google Play Ontdekt

mobile-malwareOnderzoekers van het anti-virusbedrijf Bitdefender hebben Android applicaties gevonden die agressieve adware bevatten. Doordat de applicaties na het installeren op je smartphone een andere naam gebruiken is het voor gebruikers lastig om de app terug te vinden en te verwijderen.

Apps zoals “What is my ip?” bevatten waarschuwingen om gebruikers over te halen om andere foute applicaties te downloaden of zelf dure abonnementen af te sluiten. De app is inmiddels niet meer beschikbaar, maar sommige apps zijn volgens Bitdefender nog steeds in de Google Play te vinden.

Gebruikers hebben moeite met het verwijderen van de foute app omdat onder andere “What is mu ip?” na het installeren zijn naam wijzigt naar “System Manager”. Minder geavanceerde gebruikers zullen daarom nooit de app kunnen verwijderen.

what is my ip malware android

Een mogelijke reden dat de applicaties de controle van de Play Store weten te omzeilen is dat de link die gebruikers doorstuurt niet naar kwaadaardige APK-bestanden wijst. Inplaats daarvan worden gebruikers van de ene naar de andere “valse” advertenties gestuurd, waarna sommige gebruikers vervolgens foute software installeren.

Agressieve adware heeft zich de afgelopen jaren verder ontwikkeld, van in-app advertenties en adware software development kits, tot browser-redirects en het draaien van apps onder legitiem lijkende namen.” aldus analist Liviu Arsene. Om te voorkomen dat jou toestel door dergelijke applicaties kan worden geïnfecteerd raden we je aan om een virusscanner zoals Mobile Security & Antivirus te installeren.

via [security]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.