Voortaan Niet Meer Alleen Vierkante Instagram-foto’s

InstagramInstagram gebruikers kunnen voortaan foto’s in landscape of portrait uploaden. Hiermee stapt Instagram af van de verplichte vierkante foto’s. Uiteraard zijn vierkante foto’s nog wel gewoon mogelijk, maar deze keuze is aan de gebruiker.

Tot nu toe was het alleen mogelijk om vierkante foto’s te uploaden naar de populaire social media-app Instagram. Via een blogpost heeft Instagram echter laten weten dat “Een op de vijf foto’s en video’s die op de dienst gepost worden, niet in het vierkante formaat passen“. Zo passen bijvoorbeeld niet alle vrienden in het beeld of zijn landscape foto’s slecht gekaderd.

Daarom heeft Instagram een update uitgebracht waardoor de app over een nieuwe knop beschikt. Met deze knop kan je aangeven in welk formaat je de foto wilt uploaden.

Instagram laat weten dat de vierkante foto’s zullen altijd de identiteit van Instagram blijven, maar het is tijd om ook andere formaten toe te laten. Om gebruik te maken van de nieuwe functie is de nieuwste versie van Instagram vereist.

via [standaard]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.