Google Maps Voor Android Krijgt Offline Navigatie

Android Google Maps Offline navigatieDe Google Maps applicaties voor Android heeft de mogelijkheid gekregen om kaarten offline op te slaan om vervolgens offline te navigeren. Deze functie is te vergelijken met de offline navigatie van Nokia Here.

Om de offline functie te activeren zoek je naar een locatie in de zoekbalk. In het detailvenster komt vervolgens een downloadknop te staan. Door op deze knop te klikken kan de gebruiker kiezen welke gebied hij precies offline wil opslaan. Google Maps geeft aan hoeveel MB dit in beslag neemt en zal vervolgens de map downloaden.

Zodra de app merkt dat er geen internet meer beschikbaar is zal de offline-modus worden geactiveerd. Zodra de internetverbinding terug is zal de volledige versie van Maps, inclusief live verkeersinformatie, weer worden ingeschakeld.

Google Maps Offline

Google is al gestart met de uitrol van de offline-functie, maar het is niet bekend wanneer de functie voor iedereen beschikbaar is. De iOS versie van de Maps-app zal binnenkort ook offline navigatie ontvangen.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.