Nederlandse App Geeft Korting Op Verzekering Bij Goed Rijgedrag

Flo geeft korting op verzekering WhooszDe Nederlandse app Flo geeft gebruikers een score aan de hand van het rijgedrag dat de app bijhoudt. Flo is nu een samenwerking aangegaan met de verzekeraar Whoosz. Gebruikers met een goede score kunnen daardoor een jaarlijkse korting ontvangen tot maximaal 100 euro.

Flo zal geen persoonlijke gegevens zoals rittijden en -locaties doorsturen naar de verzekeraar. Puur aan de hand van de score zal worden bepaald hoeveel korting een gebruiker krijgt bij het afsluiten van een verzekering.

Er zijn andere verzekeraars die het rijgedrag zelf meten en die hebben alle gegevens zelf in huis“, dat laat productmanager Andreas Willemse van Flo weten tegenover nu.nl. In het verleden heeft dit echter geleid tot forse kritiek van mensen die dit zien als een privacyschending. De gegevens van Flo zullen nooit naar de verzekeraar worden verstuurd. “Dat is 100 procent waterdicht.” “Er zit een juridische muur tussen.” Ook zijn de gegevens versleuteld om te voorkomen dat data alsnog uitlekt.

Gebruikers van Flo kunnen na een autorit onder andere aangeven of zij in de passagiersstoel zaten. Ook kunnen gebruikers een rit zelfs helemaal verwijderen. Frauderen door alle ritten met een lage score te verwijderen is echter niet mogelijk, aldus Willemse. “Als wij fraudegevallen zien kunnen we daar een onderzoek naar laten instellen door een derde partij.” Momenteel maken al meer dan 170.000 mensen gebruik van Flo. Flo is gratis te downloaden in de Google Play Store.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.