Taxi-app Uber Heeft Miljard Klanten

Miljard Uber tripsDe razend populaire taxi-app Uber heeft tijdens de kerstdagen zijn 1 miljardste klant bereikt. Dit heeft het bedrijf via zijn website bekend gemaakt. De 1 miljardste klant, een echtpaar, mag nu een jaar lang gratis reizen.

Afgelopen kerstavond stapten Marvin en Ara nietsvermoedend in een Uber-taxi om naar de andere kant van Londen te reizen. Uber heeft nu bekend gemaakt dat dit de 1 miljardste rit was en dat het echtpaar in 2016 gratis mogen reizen via Uber-taxi’s. Ook krijgen ze een reis aangeboden naar één van de steden waar Uber actief is.

Uber is een goedkope taxidienst die in 2010 is opgestart. Mensen die iets extra’s willen verdienen kunnen zichzelf opgeven als taxi-chauffeur. Via de Uber-app kunnen klanten in contact komen met de chauffeurs om zo een ritje regelen. Normale taxi-chauffeurs hebben echter veel klanten verloren, doordat de prijzen van Uber-taxi’s vaak aanzienlijk lager zijn dan de normale taxi. Hierdoor zijn er al meerdere rechtszaken geweest tussen taxi-bedrijven en Uber.

Toch blijft de dienst erg populair en ook in Nederland is Uber nog steeds actief. Uber heeft momenteel een waarde van 65 miljoen dollar en regelt maandelijks 15 miljoen taxi-ritten. In sommige landen, waaronder Duitsland, is Uber nu echter verboden en steeds meer landen in Europa willen de Uber-dienst nu ook verbieden. Het is dus nog maar de vraag of Uber over een paar jaar nog steeds populair is.

via [allaboutphones]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.