Grootste Gedeelte Vijftigplussers Heeft Een Smartphone

ouderen-smartphoneUit een onderzoek van Telecompaper blijkt dat meer dan de helft van de vijftigplussers in het eerste kwartaal van 2015 een smartphone had. Het aantal ouderen met een smartphone is in een jaar tijd met ongeveer 14 procent gestegen.

In het eerste kwartaal van 2015 had ongeveer 54 procent van de Nederlandse vijftigplussers een smartphone. Dit is een flinke stijging ten opzichte van de 40 procent van een jaar geleden.

In het eerste kwartaal van 2015 had ongeveer 81 procent van alle Nederlanders van 13 jaar of ouder een smartphone. Dit is 9 procent hoger dan in de zelfde periode van 2014. Het aantal smartphone gebruikers tussen dertien en dertig jaar is nauwelijks gegroeid, omdat vrijwel iedereen (95 procent) in deze leeftijdcategorie al een smartphone heeft.

De meeste Nederlanders hebben een Samsung smartphone (47 procent) en een kwart van de Nederlanders heeft een Apple iPhone. Sony, LG, Huawei en HTC zijn samen goed voor 19 procent van de markt. De overige 9 procent wordt verdeeld onder kleinere merken als Nokia, Blackberry, Alcatel en Honor.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.