Navigatie-app HERE Gaat In 2017 Verkeersinformatie Delen

Here-WeGoAuto’s van onder andere BMW en Volkswagens beschikken over allerlei sensors waarmee informatie wordt gemeten. De navigatie-app HERE zal vanaf volgend jaar deze informatie verzamelen om gebruikers van de navigatie-app verbeterde verkeersinformatie te geven.

HERE is oorspronkelijk gemaakt door Nokia, maar is inmiddels eigendom van BMW, Daimler en Volkswagen. De drie Duitse automerken gaan nu informatie verzamelen van de auto’s om vanaf de eerste helft in 2017 betere verkeersinformatie te geven aan andere HERE-gebruikers. Zo zien HERE-gebruikers voortaan informatie over bijvoorbeeld files, ongevallen en andere condities op de weg, zodat de gebruikers hierop kunnen anticiperen.

Gegevens worden onder andere uitgelezen van GPS-systemen, koplampen, ruitenwissers, remmen en camera’s waarmee auto’s uitgerust zijn. Met de camera’s kunnen bijvoorbeeld verkeersboren worden geanalyseerd, met daarop onder andere de plaatsnamen. Het is de bedoeling dat vanaf 2018 miljoenen auto’s van BMW, Daimler en Volkswagen hun informatie gaan delen via HERE. Het uitwisselen van informatie zal als eerste gebeuren in Europa. Op een later tijdstip volgen andere continenten.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.