400 Malafide Android-apps Ontdekt In De Google Play Store

Android MalwareUit een onderzoek van Trend Micro blijkt dat er tijdelijk 400 malafide apps in de Play Store hebben gestaan die de gegevens van Android-gebruikers verzamelden. De apps zijn al uit de Play Store gehaald, maar niet voordat de apps honderdduizenden keren zijn gedownload. Het ging vooral om apps die leken op spelletjes, maar eigenlijk vermomde malware waren.

Trend Micro heeft maar liefst 3000 malafide apps gevonden, waarvan 400 in de Play Store stonden. Eén van deze apps was een  GTA 5-mod voor het spelletje Minecraft. Deze app was ergens tussen de 100,000 en 500,000 keer gedownload.

De apps installeerden malafide code op de smartphone, waarmee alle verbindingen van de telefoon via een server van hackers liepen. Op deze manier konden hackers persoonlijke gegevens en wachtwoorden onderscheppen.

Het is geen verrassing dat Trend Micro veel malafide apps buiten de Play Store heeft gevonden, maar dat er maar liefst 400 tijdelijk beschikbaar waren in de Play Store is wel opmerkelijk. Google controleert elke app in de Play Store op virussen, maar doet dit wel pas na het plaatsen.

via [computeridee]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.