Google Heeft Pixel en Pixel XL Onthuld

android_2016-oct-04Google heeft haar eerste eigen smartphones onthuld. De Pixel en de Pixel XL gaan de concurrentie aan met de high-end markt. De telefoon is gefabriceerd door HTC, maar Google zet haar eigen logo erop en maakt de Pixel daarmee Google’s eerste eigen telefoon.

De belangrijkste aspecten van de Pixel en de Pixel Xl zijn onder andere de Google Assistent, ondersteuning voor Daydream, en onbeperkte opslag bij gebruik van Google Photos. Met Google Assistent kun je net als met Siri van Apple en Cortana van Microsoft gesprekken voeren met je telefoon. De nieuwe spraakassistent vervangt Google Now en is door het hele systeem geïntegreerd. 

Door de hoge resolutie van de beeldschermen kan virtual reality toegepast worden. Daarom bieden de Pixel telefoons ondersteuning voor het vr-platform Daydream. Google heeft tegelijk ook de Daydream View onthuld, waarmee je in VR content kan bekijken.

Met Google Photos kun je al je foto’s en video’s online opslaan, zonder dat de kwaliteit verloren gaat. Het mooiste is dat er geen opslaglimiet is. Terwijl Apple standaard maar 5GB data biedt, kan Google op deze manier dus goed concurreren.

De Pixel heeft een 5-inch FHD Amoled scherm, terwijl de Pixel XL een 5.5-inch QHD Amoled scherm heeft. In beide telefoons vindt je verder nog een quad-core 64-bit Snapdragon 821 SoC, 12 megapixel en 8 megapixel camera’s, 32GB aan opslag, 4GB aan werkgeheugen. Bluetooth, vingerafdrukscanner en NFC. De 5-inch telefoon heeft een batterij van 2770 mAh, en de XL-versie komt met een 3450 mAh batterij.

De toestellen komen in drie kleuren. Google noemt ze  Quite Black, Very Silver en Really Blue. Die laatste is een limited edition. In Duitsland kost de Pixel 32GB 759 euro en heeft de 128GB-uitvoering een adviesprijs van 869 euro. De Pixel XL kost respectievelijk 899 en 1009 euro met 32GB en 128GB opslagruimte. Veel geld, maar wel een directe concurrent met de iPhone 7.

Eric Eissens

Schrijver van Reviews. Dol op gadgets, graag op de hoogte van alle nieuwtjes rondom Android, en kan nooit wachten op de nieuwste mobieltjes.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.