Google Toont Zelfstandige Android Wear 2.0-apps

android-wear-2-0Android Wear 2.0 is de grootste update voor het smartwatch-besturingssysteem, die begin 2017 zal worden uitgerold. Eén van de interessante nieuwe functies is het ondersteunen van zelfstandige-apps, die werken zonder een bijbehorende smartphone-app. Google geeft ons nu een voorproefje van drie van deze standalone-apps.

De huidige applicaties op Android Wear-smartwatches zijn altijd afhankelijk van bijbehorende smartphone-apps, ook wel ‘companion app’ genoemd. Dit is niet ideaal, aangezien Android Wear tegenwoordig ondersteuning heeft voor WiFi en 4G, en smartwatches dus steeds zelfstandiger worden.

Android Wear 2.0 beschikt over een Play Store-app, waardoor het mogelijk is om applicaties rechtstreeks vanaf de smartwatch te installeren. Een companion app is hierdoor niet meer nodig. Google heeft nu drie van deze standalone-apps getoond. Het gaat om de apps Foursquare, Glide en Lifesum.

Glide
Glide is een messenger-app waarbij de focus ligt op video. Met Glide is het de bedoeling om voornamelijk (live) videoberichten te versturen. De Glide-app voor Android Wear 2.0 heeft een speciale watchface die nieuwe berichten direct laat zien op de digitale wijzerplaat. Ook kun je direct live video’s maken door op één van de snelkoppelingen voor contacten te drukken.

Foursquare
Foursquare is een review-dienst die je recensies biedt van onder andere restaurants. Dit is handig als je in een onbekende stad een goed restaurant wilt opzoeken. De app voor Android Wear 2.0 is een stuk sneller en moet prettiger zijn in het gebruik.

Lifesum
Lifesum is een app waarmee je gemakkelijk kunt bijhouden hoeveel calorieën je binnenkrijgt en verbrandt. De app moet je op deze manier helpen om je gewichtsdoel te bereiken.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.