“Pebble Smartwatches Blijven Nog Minstens Een Jaar Werken”

Pebble 2Pebble is onlangs door de Chinese wearable-fabrikant Fitbit overgenomen, waardoor Pebble per direct stopt met het maken van smartwatches en ook de garantie op de huidige smartwatches vervalt. Pebble heeft nu wel aangekondigd dat de smartwatches nog minstens een jaar zullen blijven werken.

Jon Barlow van Pebble heeft aangekondigd dat het bedrijf zijn uiterste best zal doen om de software en services minstens nog tot eind 2017 werkende te houden. De firmware, apps, app store, Timeline API’s en andere elementen blijven dus werken tot eind volgend jaar en misschien zelfs tot in 2018. Applicaties zoals Pebble Health krijgen een update, waardoor ze ook zonder de cloud blijven werken.

Ondanks dat de service van Pebble in ieder geval nog tot eind 2017 doorgaat, heeft de overname door Fitbit grote gevolgen. De garantie is stopgezet en de Pebble Core en Pebble Time 2 zullen nooit op de markt verschijnen. De huidige smartwatches blijven natuurlijk gewoon werken, maar als een Pebble-smartwatch breekt is het einde oefening.

Wij op de redactie vinden het erg jammer om te horen dat Pebble stopt, aangezien Pebble-smartwatches toch wel tot de beste smartwatches behoren. Dit is mede te danken aan de simpele software en de lange accuduur.

via [allaboutphones]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.