Vaulteq: Wachtwoordmanager Van Nederlandse Makelij

VaulteqEr zijn al verschillende wachtwoord-apps beschikbaar voor zowel Android als iOS, maar tot nu toe was er nog geen Nederlandse wachtwoordmanager beschikbaar. Met de lancering van Vaulteq is de eerste app die je gegevens in Nederland opslaat een feit.

Volgens Vaulteq-mede-oprichter en lead developer Tim Gerrits is Nederland dankzij de kwaliteit van infrastructuur, beveiliging en wetgeving één van de beste plekken voor het bewaren van je wachtwoorden. Concurrerende apps zoals Lastpass en 1Password slaan de gegevens op in de Verenigde Staten of Canada. Door de gegevens in Nederland op te slaan wil Vaulteq interessant zijn voor Nederlanders en Europeanen.

De regels in Nederland zijn inderdaad strenger dan in de VS, maar met de toekomstige Nederlandse hackwet mogen de politie en inlichtingendiensten straks op verregaande manieren informatie inwinnen. Hierdoor is het nog maar de vraag hoe veilig het echt is om de wachtwoorden in Nederland op te slaan. Vaulteq heeft de dienst in ieder geval voorzien van client side AES 256-bit encryptie en tweestapsverificatie.

Mocht je interesse hebben in Vaulteq dan kun je de app een maand lang gratis proberen. Na de eerste maand kost Vaulteq 2,99 euro per maand.

via [bright]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

1 Reactie

  1. hansz schreef:

    De meeste wachtwoord apps gebruiken wel de AES 256-bit encryptie dus dat is op zich niet zo bijzonder en het feit dat de server in Nederland staat is geen garantie dat hij daarom veiliger zou zijn. Je moet er veel meer bij stil staan of je wel al je persoonlijke informatie op andermans server wilt gaan zetten en of de beveiliging dan wel voldoende is. Verder vind ik de maand abonnementen op dit soort apps gewoon geldklopperij. Gelukkig zijn er voldoende alternatieven waarvoor je éénmalig betaald en waarvan je bovendien zelf bepaald hoe je omgaat met de opgeslagen informatie zoals: wel of niet in je eigen cloud, alleen in je eigen netwerk enz. Goede alternatieven zijn: Safe In Cloud en Enpass waarvan de laatste beschikbaar is op alle platforms en om die rede mijn voorkeur heeft. Ook kan je in beide databases allerlei andere informatie opslaan die belangrijk voor je is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.