CEO Huawei Ziet Geen Toekomst In Smartwatches

Huawei Watch 2 SportDe CEO van Huawei Technology, Eric Xu Zhijun, heeft tijdens de Global Analyst Summit 2017 aangegeven dat hij geen toekomst meer ziet voor smartwatches. Hij vertelde dat hij het nut van smartwatches niet ziet als je ook al een smartphone gebruikt.

South China Morning Post schrijft dat Eric Xu Zhijun zichzelf nooit een smartwatch ziet dragen, omdat hij alles al kan met zijn smartphone. “Dus als het smartwatch team in Huawei me heel enthousiast een idee presenteert, vraag ik ze altijd welke tastbare behoefte er op de markt is voor deze producten.” Xu Zhijun reageerde op de vraag of smartwatches wellicht de markt van smartphones zouden kannibaliseren.

Huawei heeft zelf twee smartwatches op de markt gebracht. De Huawei Watch 2 is onder andere uitgerust met een SIM-kaart-slot, waardoor het mogelijk is om te telefoneren en te internetten. Hoeveel smartwatches de Chinese fabrikant heeft verkocht is onbekend. De grootste fabrikanten op de smartwatchmarkt zijn Apple, Samsung en Garmin.

Volgens analist Thomas Husson van Forrester Research groeit de smartwatchmarkt minder snel dan verwacht werd. “Onze gegevens laten zien dat een significant percentage van consumenten die een smartwatch in bezit hebben, het niet meer gebruiken.

via [techzine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.