Binnenkort “Instant Apps” Beschikbaar Voor Android

android-instant-appsGoogle heeft ontwikkelaars de mogelijkheid gegeven om “Instant Apps” te ontwikkelen. Hierdoor is het binnenkort mogelijk om apps te gebruiken zonder deze te installeren.

Tijdens de I/O Conference in 2016 kondigde Google al aan dat het bedrijf werkt aan “Instant Apps”. Instant Apps zijn te gebruiken zonder deze te downloaden en te installeren. De apps worden namelijk ‘gestreamd’, iets dat je kunt vergelijken met het streamen van video’s.

Vanaf nu kunnen ontwikkelaars echt aan de slag met het ontwikkelen van Instant Apps. Google heeft ontwikkelaars gevraagd om naast de huidige versie van hun app, ook een instant versie voor hun app te ontwikkelen. Volgens Google zijn alle apps geschikt te maken als Instant App.

Instant Apps zijn vooral ideaal voor apps die meestal maar eenmalig worden gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan een reisgids of een app van een vliegtuigmaatschappij. Instant Apps zijn ook handig voor mensen die geen opslagruimte meer beschikbaar hebben of beschikken over een trage smartphone. Instant Apps zijn straks beschikbaar voor toestellen die draaien op Android 6.0 (Marshmallow) of hoger.

via [gsmhelpdesk]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *