Skype Gaat Concurreren Met WhatsApp en Snapchat

Skype-groepchat-HighlightsMicrosoft gaat de app Skype volledig vernieuwen. Zo wil Microsoft zich met de dienst meer gaan richten op groepschats en krijgt Skype een functie die veel lijkt op Snapchat Stories.

Microsoft heeft aangekondigd dat dit de grootste verandering voor Skype is sinds de introductie van videobellen in 2006. Volgens de leider van het Skype-team moet de app flink worden aangepast om mee te gaan met zijn tijd. Eerder legde Skype de focus vooral op videobellen, maar nu moet de app meer lijken op concurrenten als WhatsApp, Facebook Messenger en Snapchat.

Zo moet het makkelijker worden om foto’s te versturen, die kunnen worden aangepast met teksten, stickers en emoji. Er komt een speciaal “Highlights” tabblad waarin foto’s en video’s kunnen worden geplaatst. Vrienden kunnen de highlights zien, die na een dag automatisch weer verdwijnen.

Verder worden er chatbots toegevoegd en krijgt de videobelfunctie een update. Hierdoor kunnen gesprekken voortaan worden opgeleukt met gezichtsfilters en kunnen er spellen worden gespeeld tijdens een videochat.

De update is nu beschikbaar voor Android, maar het kan enkele weken duren voordat iedereen de update heeft ontvangen. Na Android zal de update worden uitgerold naar iOS. Na de zomer zal ook de desktop-versie een update ontvangen.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

1 Reactie

  1. hansz schreef:

    Snapchat nummer 5 geloof ik? Als ze dan toch allemaal hetzelfde kunnen dan hoef je er nog maar 1 te installeren. Nou had ik Skype al meteen uitgezet op mijn S8+, net als alle andere microsoft producten. Wat een originele ideeën hebben ze toch allemaal met die messenger-apps. Zouden ze bij elkaar hebben gezeten en toen hebben besloten om allemaal Snapchat te worden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.