Cortana Nu In Te Stellen Als Standaard Android-assistent

cortanaCortana heeft een nieuwe update ontvangen, die het mogelijk moet maken om de spraakassistent van Microsoft in te stellen als standaard Android-assistent. Je kunt Cortana oproepen door de homeknop ingedrukt te houden.

Android is voorzien van de Google Assistant, maar het is ook mogelijk om Android uit te rusten met andere spraakassistenten. Zo heeft Huawei bijvoorbeeld de Huawei Mate 9 standaard uitgerust met Alexa van Amazon. Ook Samsung werkt hard aan de eigen assistent, Bixby.

Cortana, de spraakassistent van Microsoft is al een tijdje beschikbaar voor Android. Sinds versie 2.8 kun je Cortana instellen als standaard Android-assistent. Na de installatie van versie 2.8 word je naar de “Assistent en spraakinvoer” geleid. Vervolgens klik je op “app voor spraakassistentie” en selecteer je Cortana als standaard assistent.

Microsoft-Cortana-Android

Als je de bovenstaande stappen hebt gevolgd, kun je Cortana tevoorschijn halen door de homeknop ingedrukt te houden. Vervolgens kun je in het Engels opdrachten opgeven.

Cortana is momenteel niet in Nederland via de Play Store te downloaden, maar het is wel mogelijk om Cortana te downloaden via deze link

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.